AT-emne 2017: Menneskets forhold til naturen

04.02.17
Årets AT-emne på gymnasiet er natur og menneskets forhold til den.

Emnet NATUR kan vinkles på mange måder og forhåbentlig får du ikke svært ved at finde din faglige tilgang? 

Med hjælp fra kilderne her på siden, kan du måske få knækket nøden. Du får inspiration til både faglig tilgang og emnevalg. Måske du får ide til en ny vinkel, du ikke lige havde overvejet?

"Menneskets forhold til naturen"

Historisk set har mennesket altid gjort brug af naturen og vi er tæt forbundet med den. Men hvordan bruger vi naturen, hvordan forstår vi den egentlig - og hvordan omgås vi den? 

Spørgsmål som hvem der ejer naturen, og hvem der har retten til at benytte eller udnytte den, fylder meget i de politiske og erhvervsøkonomiske debatter.  Menneskelige aktiviteter griber ind i naturen og resulterer i skovdød, global opvarmning og truede dyrearter.

Skræmmende perspektiver og smeltende indlandsis har ført til, at mennesket har fået øjnene op for hvor vigtigt det er at værne om naturen og tænke i økologi, bæredygtighed, recycling og mindre Co2.

Vi mennesker vil faktisk gerne passe på vores natur. Vi er nemlig afhængige af den og via bæredygtighed bliver vi og naturen koblet sammen. 

Flere og flere får lyst til stå af ræset, flytte væk fra byerne og bliver selvforsynende. I pagt med naturen.

Naturen - vores ven

Vi bruger naturen når vi mentalt og fysisk skal lade op. Naturen er vores rekreative legeplads og teknologisk bruger vi naturen, når vi forsker i planteforædling og bakteriekulturer. På den måde bliver naturen vores hjælper, når nye vacciner skal udvikles og sygdomme kureres.

Naturen er med til at forbedre vores sundhed og levevilkår. Naturen er vores ven.

Mennesket er afhængigt af naturen, mennesket er forbundet med naturen, og mennesket er en del af naturen.

Biblioteket ønsker dig rigtig god arbejdslyst med din AT-opgave.

Husk at du har dit bibliotek i ryggen, når du skal bruge litteratur til din opgave. Kig gerne forbi os eller klik og brug løs af kilderne her på siden.

Oprindeligt skrevet af gh, Randers Bibliotek.

Materialer