Læsehundene Joe og Lima

Nyt om Læsehunden !

Limas menneskemor Julie har lige født, og genoptager tidligst sin læsehundetjans om et år.

Har dit barn svært ved at læse? og går det i 1.-5. klasse?

Så mød læsehunden Joe eller Lima, der ligger og lytter, mens dit barn læser i en hyggekrog på biblioteket.

Hvad er en læsehund
En læsehund er en venlig og børneglad hund, der motiverer børn til at læse ved at lytte tålmodigt og interesseret til alverdens historier. En læsehund er godkendt og certificeret til at arbejde på biblioteket med netop denne opgave. 

Hvordan kan en læsehund hjælpe?

En læsehund hverken dømmer eller retter på barnet, men tilbyder roen og nærværet, der skaber tryghed og tillid hos barnet. En læsehund er med til at skabe en positiv og anderledes læseoplevelse, og resultatet er øget læselyst og selvtillid.

Hvad koster det?
Det er gratis at modtage hjælp fra en læsehund. Læsehundene og deres ejere arbejder frivilligt, og det er gratis for alle parter at deltage

Hvor foregår det
Vi mødes på Ballerup Bibliotek i børneafdelingen, hvor der er lavet en lille hundehyggekrog i Eventyrrummet. Dit barn læser op af sin egen medbragte bog, eller vi kan finde en bog på biblioteket

Hvornår foregår det?
En læsestund varer ca. 35-40 min. Tidspunktet for den ugentlige læsestund aftales med læsehundens ejer, Joe læser dog kun søndag formiddage.

Vi starter hver læsestund med at hilse, hygge med hunden og snakke om, hvordan det er gået med at læse derhjemme. Så læser barnet højt for hunden, og vi slutter med hundeøvelser og tegning på diplom.

Et læseforløb varer typisk 6 uger (1 læsning pr. uge), og dit barn får, når forløbet er slut, et diplom med billede af sig selv sammen med hunden.

Kan en læsehund læse?
Nej, den kan ikke læse, men den kan ligge og lytte, mens barnet læser. På den måde får barnet øvet sig i at læse højt og udtale ordene.

Læsehunden Lima
er en sød og livlig labrador retriever. Hun elsker, når børn læser højt for hende. Hun synes også, det er sjovt at vise de tricks, hun har lært, og så er hun dygtig til at bruge sin snude til at opspore godbidder.

Læsehunden Joe
er en stor, glad og bamset flatdoodle (retriever-/ puddelblanding). Han er rigtig glad for at lege, finde godbidder og lære nye tricks, og han elsker at blive nusset og læst for. Joe er allergivenlig og fælder ikke.

Begge læsehunde kan godt være liiidt fjollede og ivrige, lige når I mødes, men de er vant til at høre efter, hvad der bliver sagt, og de bliver hurtigt rolige, når I har hilst - og så er de klar til at læse og hygge J

Bemærk at læsestunder foregår med et barn og et læseteam ad gangen.

Vi glæder os til at læse og hygge sammen med dig.

Sådan tilmelder du dit barn
Ønsker du og dit barn at læse for Lima eller Joe på Ballerup Bibliotek, kan I kontakte Læseteam Lima på HundenLima@gmail.com eller Læseteam Joe på HundenJoe@gmail.com.

Ønsker I at læse på et andet bibliotek med en anden læsehund, så skriv en mail med information om dit barns navn og alder, samt hvor i landet I ønsker at læse til Læsehundeforeningen på kontakt@laesehunde.dk.

Hvis du har spørgsmål, eller vil du vide mere om læsehundetiltaget, er du velkommen til at kontakte et af læseteamene, Ballerup Børnebibliotek eller Foreningen Læsehunde.

Foreningen Læsehunde
er en frivillig forening, som uddanner og certificerer læsehunde til biblioteker i Danmark. Foreningen blev stiftet i 2014 af en gruppe fagpersoner inden for områderne bibliotek, undervisning, læsevejledning og hundetræning.

På Ballerup bibliotek og flere andre steder vil vi gerne have flere læsehunde, da der er lange ventelister med børn, der kunne få glæde af dem.

Læs mere om foreningen her: www.læsehunde.dk

Se film om Joe på Facebook