Hvad er Makerspace?

Makerspace er et værksted, som alle kan lære at bruge.

Her kan du både møde kreative sjæle, iværksættere, pensionister, teknologi-interesserede, børnefamilier, jobsøgende, studerende, foreninger og andre nysgerrige mennesker. Du finder Makerspace på Ballerup Bibliotek ved indgangen fra Banegårdspladsen.

I Ballerup Biblioteks Makerspace finder du en lang række maskiner, der kan understøtte og virkeliggøre dine ideer. Der er både maskiner til at lave fysiske prototyper som 3D printer, laserskærer og storformatprinter og computere med programmer til at skabe digital grafik.

I Makerspace åbningstid står en af bibliotekets ansatte klar til at give en hånd med at bruge stedets maskiner. Maskinerne kræver, at du bliver introduceret til deres muligheder og begrænsning, før du kan bruge dem. Det kan du blive hos personalet, men det bedste sted at blive det, er på vores introkurser, som afholdes af vores kompetente gruppe af frivillige. Kurserne finder du under Det sker her på hjemmesiden.

Alle er velkommen til at komme ned og arbejde eller bare se værkstedet i vores betjente åbningstid, og du behøver ikke at reservere tid for at bruge stedet eller maskinerne.

OBS: En enkelt, tak!
Ballerup Bibliotekerne har et Makerspace, for at brugerne kan lære maskinerne og softwaren at kende og udvikle kompetencer inden for fremstilling med digitale redskaber. Fokus er derfor på forløbet fra idé til færdig model og ikke på produktion, og som bruger må du derfor kun lave et enkelt eksemplar af dit design. Spørg personalet, hvis du er i tvivl. Bibliotekets personale vil forsøge at hjælpe dig med, hvor du kan tage hen, hvis du har brug for to eller flere af samme design.

Hvorfor skal biblioteket have et Makerspace?
Bibliotekets formål er at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet. Det gør vi allerede i stor stil ved at stille fysiske og elektroniske materialer til rådighed, men med Ballerup Biblioteks Makerspace går vi skridtet videre ved også at stille den nyeste teknologi til rådighed for borgerne.