Læs for Livet

Når du donerer bøger til Læs for Livet, er du med til at ændre liv.

På Ballerup bibliotekerne, går vi meget op i, at børn og unge har mulighed for at få en god læseoplevelse og har adgang til bøger som kan understøtte dette. Derfor er vi meget glade for vores samarbejde med organisationen Læs for livet.
Du har mulighed for at donere bøger til Læs for livet på Ballerup bibliotekerne, men husk, at bøgerne skal være i god stand og ikke forældede.
Du kan læse mere om Læs for Livet, deres arbejde og hvilke bøger de søger herunder:

Donér bøger til Læs for livet
Du kan donere bøger både i Skovlunde Kulturhus, Kulturhus Måløv og på Ballerup Bibliotek. Vi sender bøgerne videre til Læs For Livet, som sørger for, at bøgerne kommer frem til steder, hvor udsatte børn og unge opholder sig.

Hvilken slags bøger
Du skal tænke over, at bøgerne skal inspirere til læselyst og være i pæn stand. Tommelfingerreglen er, at hvis du ikke ville give bogen til et barn eller en ung, du selv kender, så skal udsatte heller ikke have den.

Børnene og de unge er i aldersgruppen 0-23 år, og derfor er Læs for Livet interesseret i nærmest alle genrer og sværhedsgrader. De kan bruge alt fra papbøger til de mindste, billedbøger, fagbøger og letlæsning til ungdomsromaner, finlitteratur, digtsamlinger, biografier og kogebøger. 

Der bliver lavet Læs for Livet-biblioteker en del steder med tosprogede udsatte. Derfor søger de også bøger på engelsk, grønlandsk, fransk, spansk, thailandsk, samt østeuropæiske og arabiske sprog. 

Sådan arbejder Læs for Livet
Læs for Livet bruger bøger til at skabe social forandring og give udsatte børn og unge gode oplevelser og muligheder for bedre liv. 

De indsamler bøger fra private, forlag, anmeldere, forfattere og mange andre. Bøgerne bliver samlet i biblioteker på ml. 400-1000 bøger og doneres til institutioner, hvor udsatte børn og unge opholder sig. Det er fx børnehjem, familieafdelinger, opvækstinstitutioner og ungdomspensioner. Bogudvalget til hvert sted gennemtænkes fagligt, og det tager både udgangspunkt i børnene og de unges egne ønsker og for variation i genrer og sværhedsgrader.

Læs for Livet har fokus på lystlæsningen. Nogle gange er det en bog om biler eller Justin Bieber, der vækker begejstring. For andre børn eller unge er det digte, tegneserier eller engelske klassikere. Det vigtigste er ikke hvad børnene og de unge læser, men at de læser.