Søgning

Her får du de grundlæggende trin i at søge.

Afgræns evt. din søgning i drop down-menuen til højre for søgefeltet (i stedet for ’Søg i alle’). Skriv en søgning i søgefeltet.


 

Skift evt. antal søgeresultater eller sortering i drop-down menuen oven den oversigt over materialer, du har søgt frem.
Brug ordene i venstremenuen til at afgrænse din søgning. (Din søgning skifter automatisk, hver gang du klikker et ord til eller fra.)

 

Du søger nu i Biblioteksbasen, men kan også vælge at søge på Hjemmesiden (se øverst i venstremenuen)


 

Forskellige udgaver af samme værk:
Hvis du søger på en titel (et værk) som findes som flere forskellige materialetyper, får du i første omgang vist en værkvisning. Det skal forstås på den måde, at bøger, lydbøger, e-bøger m.m. er samlet i en oversigtsvisning. Du kan genkende værkvisningerne i søgeresultatet på, at der står 'Flere medier' ud for titlen. Du kan desuden se, hvilke materialetyper det pågældende værk findes som.
Hvis du klikker på titlen, får du en udfoldet visning, hvor du kan se en post på hver enkelt materialetype.
Herunder ser du et eksempel på en værkvisning:


 

Selvom et materiale er angivet som hjemme, så står det ikke nødvendigvis hjemme på hylden på dit lokale bibliotek. Det kan stå i Ballerup, Måløv eller Skovlunde. Du er derfor nødt til at klikke på titlen i den enkelte post, for at få vist en beholdningsliste, hvor du får vist alle de eksisterende eksemplarer af materialet ud for de biblioteker, hvor de hører til. I listen kan du se dels hvor mange eksemplarer et bibliotek råder over (Antal) dels hvor mange af eksemplarer, der er hjemme på hylden (Hjemme).
Herunder kan du f.eks. se, at selvom bibliotekerne råder over mange eksemplarer af Anthony Doerrs roman "Alt det lys vi ikke ser", er der flere steder ikke nogen hjemme på hylden.

Søgefeltet bliver foldet sammen, når du går ind på en bestemt titel i en søgning.
Du folder søgefeltet ud igen ved at klikke på ikonet med luppen øverst til højre.

NB! Husk at du skal være logget ind for at reservere materialer.