Library, Information Science and Technology Abstracts

Adgang
Adgang hjemmefra
Litteratur om biblioteks- og informationsvidenskab fra ca. 1965-. Indekserer tidsskrifter, bøger, rapporter m.m. Indeholder udover abstracts ca. 650.000 artikler i fuldtekst.

Hvis du har brug for viden om biblioteker, vidensorganisation, informationssøgning eller andet der relaterer sig til informationsvidenskab, så er denne base stedet. Her kan du nemlig finde veldokumenterede artikler om alt fra filmatisering af bøger, brugen af sociale medier til kommunikation af sundhed og til livstilsmonitorering.

Du skal være opmærksom på at det primært er en base til abstracts. Hvis du vil finde artikler er det også muligt, så skal du bare gøre følgende

  1. Søge i søgefeltet
  2. Sæt flueben i feltet til venstre hvor der står "Full Text"

Eksempel fra basen: Bibliotekar
Til denne base har vi valgt et meget nærliggende eksempel, nemlig bibliotekaren. Bibliotekarer arbejder på biblioteker, i virksomheder og mange andre steder. De arbejder fx med informationssøgning, organisation af viden, formidling og så har en af dem desuden skrevet denne tekst.

Ved søgningen på bibliotekarer i basen får man over 33.000 artikler. De er fordelt på emner som app literacy, facebook-kampagner samt kodning og 3D print for bibliotekarer. Desuden kan man afgrænse søgningen til fx 24 avisartikler eller 1954 artikler skrevet mellem 2014 og 2015.