Britannica Library

Adgang
Adgang hjemmefra
Omfattende engelsk online-leksikon.

Her finder du veldokumenterede artikler om praktisk talt alt, opdelt i sværhedsgraderne: junior, student og adult hvilket gør Britannica til et perfekt sted at starte opgaveskrivning på alle niveauer. Basen er på engelsk, men du kan dobbeltklikke på alle ord og få en ordbeskrivelse, så den er let at gå til. Som supplerende indhold kan du blandt andet få glæde af: Biografier, søgbart verdenskort og sammenligning af lande. 

Eksempel fra basen: Mars Exploration Rover
2 amerikanske robotter udforskede i begyndelsen af januar 2004 overfladen af Mars. De 2 robotters opgave var at studere den kemiske og fysisk sammensætning af de forskellige steder for at fastlægge om der var vand på planeten og for at søge efter andre tegn på muligt liv.

I søgningen efter Mars roveren finder du billeder fra Mars, en animationsvideo fra før afgang samt relaterede artikler om fx Mars, Apollo 13 og Nasa. Desuden kan du finde biografier på række astronater samt sætte lave en statistik
for at sammenligne Usa med konkurrende lande som fx Rusland. Sidst men ike mindst kan du under juniordelen af basen, finde et læringsspil hvor du skal sætte planeterne op i den rigtige rækkefølge.