Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 Kr
Lokalitet
Danmark
Target
For voksne
Tickets
Billetsalg lukket
Foredrag

Books & Beers: Det sorte USA

15.03.18
Fra slaveriet til Barack Obama

OBS: Ballerup Bladet skriver i denne uge, at foredraget er den 13/3 - det er forkert! Foredraget afvikles den 15/3 i Kulturhus Måløv.

Kom med på en rejse til Det sorte USA og nyd en kold øl, når professor Jørn Brøndal fortæller om afroamerikanernes kamp for at blive anerkendt på lige fod med hvide i USA. En kamp, som nogle vil hævde, endnu ikke er afsluttet. Jørn Brøndal fortæller, hvordan et land grundlagt på frihed og lighed har kunnet tolerere racisme og raceadskillelse så længe. Hvad gjorde Martin Luther King, Jr., for at ophæve spændingsforholdet? Og hvilken betydning havde valget af Barack Obama og siden Donald Trump til præsidentembedet? Undervejs skal vi stifte bekendtskab med politiske ledere som Abraham Lincoln, Franklin D. Roosevelt og John F. Kennedy og med ikoniske skikkelser som slaven Sally Hemings, borgerrettighedsforkæmperen Rosa Parks og sorte ledere og grupperinger som blandt andre Malcolm X og Black Lives Matter.

Jørn Brøndals bog Det sorte USA blev nomineret til Læsernes Bogpris i 2017.  Jørn Brøndal er professor i Amerikanske Studier ved SDU.

Arrangementet er en del af arrangmentsrækken Books & Beers, hvor gode bøger bliver til foredrag tilsat en special øl eller to. Øl sælges ved arrangement og er ikke en del af billetprisen. I samarbejde med AOF Vestegnen.

Materialer

Jørn Brøndal: Det sorte USA : fra Uafhængighedserklæringen til Barack Obama
Reservér
  • Bog

Det sorte USA : fra Uafhængighedserklæringen til Barack Obama

Af Jørn Brøndal (2016)
Læs mere