Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Stream live hjemme i stuen
Target
For alle
Foredrag og debat

Stream live i stuen: Vild med vikinger - (Mis)brug af vikinger i populærkultur

22.11.22
Følg med live hjemme i stuen, når historikere Henning Romme Lund og Lars Nielsen gennemgår hvad der op og ned i myterne om vikingerne.

Vi er vilde med vikinger. Vi finder vikinger blandt legoklodser, i reklamer for kødpålæg, i nazismen og i filmatiseringer af MARVELs superhelteunivers ligesom den populære tv-serie 'Vikings' har de hårdføre nordboere som omdrejningspunkt.
Mange forbinder vikinger med frådende overfaldsmænd, men hvor stammer vores forestillinger om vikinger og vikingetiden egentlig fra? Og i hvilken grad er billedet af den hærgende voldsmand overhovedet dækkende? 
De spørgsmål vil historiker og vært for podcasten Historienørd Henning Romme Lund forsøge at besvare i dialog med historiker Lars Nielsen, når de med afsæt i vikingetiden præsenterer en stribe farverige moderne tolkninger af vores vikingeforfædre og giver et bud på, hvorfor vikingetiden har så bred en attraktion.

Arrangementet livestreames og afvikles af Vejle Bibliotekerne for centralbibliotekernes temaspor Borgeren i den Digitale Transformation.

Dato og tid: 22/11 kl. 19

Sted: Stream live hjemme i stuen

Se med herhttp://bit.ly/3UXWg1Y