Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Postsorteringen
Target
For alle
Foredrag og debat

Mormorliv – råd til at leve mere enkelt

26.01.23
Mød Jane Ibsen Piper og de frivillige fra Ballerup Museum

Lige nu står Danmark midt i en økonomisk krise, hvor vi alle skal tænke mere over, hvad vi forbruger! 

Heldigvis findes der et hav af gode sparetips gemt i den måde, de tidligere generationer levede. De var nemlig vant til at tænke over, hvordan de kunne genanvende, redesigne og købe meget meget mindre. 

De bedste af de råd er dem, hvor vi både sparer tid, penge og klimaaftryk.

Bare tænk på den måde, din mormor og farmor passede deres husholdning. Maden blev lavet fra bunden, alle rester blev spist, tøjet blev lappet, gamle trøjer trevlet op og strikket om, lyset blev slukket, når man forlod et rum, og der blev ikke luftet ud med varme på radiatoren.

Der ligger masser af kreativitet og kærlighed i de gamle husmorråd, og nu er det på tide at støve dem af og tage ved lære af de tidligere generationer. 

Den 26. januar får Ballerup Bibliotekerne besøg af forfatter Jane Ibsen Piper, der netop har skrevet om, hvordan vi kan leve mere enkelt og minimalistisk. Jane har udgivet bøgerne ”Mormorliv – råd til at leve mere enkelt” og ”Den lille guide til minimalisme”. 

Jane vil fortælle anekdoter fra skriveprocessen og gennemgå de bedste råd til, hvordan vi kan bruge erfaringerne fra hendes mormors (lange) liv om at leve et mere enkelt og meningsfyldt liv. 

Janes arbejde med tilblivelse af bogen har været som en tur i tidsmaskinen tilbage til tiden før vaskemaskiner, frysere og telefoner. Og til en tid før plastikemballage, brug-og-smid-væk-tankegangen og billigt stangtøj. 

Der er meget at lære af de gamle dyder.

Udover Jane Ibsen Piper kan du møde frivilllige fra Ballerup Museum der i pausen åbner deres bod, hvor du kan smage hjemmelavet te, kandiseret mynte, tang og alverdens andre spændende rigdomme fra naturen eller du høre om uldens fantastiske hemligheder. 

Arrangementet er blevet til i samarbejde med Ballerup Museum.

Med denne aktivitet støtter Ballerup Bibliotekerne op om arbejdet med verdensmål 12 om at opnå et ansvarligt og bæredygtigt forbrug og produktion.

Torsdag den 26. januar kl. 19-21
Posthuset
Gratis billetter