Om dette arrangement

Tid
18:00 - 20:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Sal 2
Target
For alle
Foredrag og debat

Livestream på biblioteket: Misbrug af historien med Gry Jexen og Anna Libak

24.11.22
Vi livestreamer samtaler om glemte kvinder og konflikten mellem Ukraine og Rusland

Bliv klogere på Anna Libaks bud på hvordan politik, propaganda og fortællingen om en fælles historie og nationalfølelse kan være et politisk instrument til at udføre en given dagsorden med folkets opbakning. 

Hør også Gry Jexen fortælle om glemte kvinder – kvinder, der har haft en stor rolle i historien, men som ikke fylder i vores fælles historie, da de aldrig er blevet skrevet ind i historiebøgerne. 

Jytte Nielsen, der er informationsspecialist i kønsforskning hos Det Kgl. Bibliotek, vil derudover fortælle om kvindekamp og kønsforskning, samt om hvordan de/det har påvirket historien og kvinders rettigheder. 

Anna Libak er ekspert i Rusland og udenrigspolitik, udlandsredaktør hos Weekendavisen, korrespondent og tidl. sprogofficer.

Gry Jexen er historiker og kvinden bag Kvinde, kend din historie – en instagramprofil, podcastserie og bog.

Samtalerne modereres af Jan M. Johansen fra Roskilde Bibliotekerne. 
Arrangementet er en del af Bibliotekernes festival for historie, der handler om den fine linje mellem brug og misbrug af fortællingerne om fortiden. 

Torsdag den 24. november kl. 18-20.30
Ballerup Bibliotek, Sal 2
Gratis billetter 
 

Der er pause fra 19-19.30 hvor man er velkommen til at spise sin medbragte mad. Biblioteket sælger drikkevarer til arrangementet.