Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 Kr
Bibliotek
Lokalitet
Postsorteringen
Target
For voksne
Foredrag og debat

Bøssernes Danmarkshistorie: Hemmeligheder, håb og homofobi

23.02.23
Oplev de fantastiske fortællinger om pionerer og provokatører. Om danseforbud og drags. Og om sømænd, sex og sammenhold.

Kom til en aften, hvor vi dykker ned i Bøsserne Danmarkshistorie fortalt af de fantastiske foredragsholdere Chantal al Arab og Lars Henriksen, som står bag bogen ’Bøssernes Danmarkshistorie 1900-2020’ (og som du kan låne lige HER

Det er fortællingen om pionerer, provokatører og politiefterforskning. Om karavaner, kærlighed og camp. Om ligestilling, lovgivning og loyalitet. Om fejring, frihed og fisseletter. Om danseforbud, drags og døden som dagligdag. Om hemmeligheder, håb og homofobi. Om sømænd, sex og sammenhold. Om ekstase, ensomhed og eksperimenter. Om før, nu og fremtiden.

Aftenens to hovedpersoner er ikke bare et festbombardement for øjnene, de er også orakler med viden og interesse i historie og kultur.

Lars Henriksen er, udover altid at være ulasteligt klædt, forperson for Copenhagen Pride, lærer, operasanger og forhenværende landmand.

Chantal Al Arab, der nogle gange kalder sig Anders, er hele Danmarks damask-elskende og nyligt fraskilte historiker og kan bedst beskrives som et kærlighedsregnbuebarn mellem Hanne Bech Hansen, Tove Ditlevsen og Emma Gad. 

Varm op til foredraget med at høre de to forfattere i podcastene Kampen om historien med Adam Holm og Klog på sprog med Adrian Hughes. 

Vi glæder os vildt meget til at se jer til en fantastisk, fabelagtig og forrygende aften. 

Vi sælger øl og vand til arrangementet, og vi modtager kun Mobilpay.

Torsdagden 23. februar kl. 19-21
Posthuset 
Billetter 50 kr 

Materialer