Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:45
Pris
40 Kr
Bibliotek
Film

Se filmen Det sorte kapitel - og mød instruktøren Maya Albana

25.10.18
Dokumentarfilmen viser et smukt portræt af et venskab i forandring og et forsøg på at forstå et andet menneskes tanker og ideer. Filmen undersøger, hvad det vil sige at være dansk, set igennem venskabet mellem to veninder, som begge er børn af blandede par.

madeindcopenhagen.dk/da/press skriver bl.a.:

”Billedkunstneren Jeannette Ehlers og instruktøren Maya Albana blev hjerteveninder, dengang de var børn. Begge er døtre af danske mødre og fædre fra henholdsvis Trinidad og Malaysia. Det var bånd, der bandt dem sammen i 80’ernes Odense, hvor andre farvede mennesker var et særsyn. Det tætte venskab har varet mere end 30 år. Men noget har forandret sig radikalt.


Mens Maya i sit voksne liv føler sig som en helt almindelig dansker, identificerer Jeannette sig som sort. Hun føler sig stærkt forbundet til sin fars afrikanske forfædre, der blev deporteret fra Ghana til Caribien som slaver. Al hendes kunst er et opgør med den strukturelle racisme, hun mener præger vores danske tankegang og samfund.

Det går op for Maya, at der et kapitel i deres fælles historie, hun intetanende har sprunget over. Og at det er nødvendigt at træde ind i Jeannettes del af historien for at bevare venskabet.

Da 100-året for salget af den tidligere koloni Dansk Vestindien nærmer sig, beslutter Jeanette sig for at opføre et mindesmærke. En kæmpestor skulptur af den kvindelige oprørsleder Queen Mary, som var en af hovedkræfterne bag arbejderoprøret Fireburn, der ville gøre op med plantagearbejdernes kummerlige livsvilkår på St. Croix. I takt med skulpturens tilblivelse over 4 år vokser Mayas indsigt i, hvorfor Jeannette er forandret.”

 

Efter visningen af filmen fortæller instruktøren Maya Albana om filmen, og hvad der satte hende i gang med at lave den. Der er mulighed for spørgsmål fra publikum.

Torsdag den 25. oktober kl. 19-20.45
Kulturhus Måløv
Billetter 40 kr. inkl. te og kaffe