Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
19:00 - 21:15
Pris
0 Kr
Lokalitet
Danmark
Target
For voksne
Tickets
Billetsalg lukket
Film

Dreaming Murakami

19.03.18
Ny dansk film af Nitesh Anjaan om Haruki Murakami og hans danske oversætter

DREAMING MURAKAMI

Dreaming Murakami er en ny dansk film af instruktøren Nitesh Anjaan. Filmen handler om den japanske forfatter Haruki Murakamis oeuvre og hans danske oversætter Mette Holm.

For mere end tyve år siden læste oversætteren Mette Holm en roman af Haruki Murakami. Den japanske forfatter havde endnu ikke opnået litterær stjernestatus, og dengang havde Mette Holm ingen idé om, hvordan hans bøger senere ville ændre og transformere hendes eget liv.

Siden da har hun brugt tusindvis af timer på at oversætte Murakamis fantasirige og fabulerende romaner. Mens Mette Holm forsøger at finde de perfekte sætninger til at afspejle Murakamis drømmende karakterer, dukker en to meter høj frø op i metroen i Tokyo, og grænserne mellem fiktion og virkelighed begynder at smelte sammen.

Filmen vises med danske undertekster.

Efter filmen stiller vi om til Det Kongelige Bibliotek (Den Sorte Diamant) i København, hvor filmens hovedperson Mette Holm og instruktør Nitesh Anjaan stiller op til en samtale med Politikens Murakami-kyndige film- og litteraturanmelder Kim Skotte.

Gratis billetter inkl. kaffe

Dreaming Murakami er den første af tre film, som Ballerup Bibliotekerne viser i samarbejde dokumentarfilmfestivalen DOX:DIREKTE.

Se også Den nat vi faldt tirsdag den 20. marts og Om at spise dyr onsdag den 21. marts. 

Efter filmene vises live-transmitterede samtaler med filmskabere, forfattere og eksperter, direkte fra Det Kongelige Bibliotek og Politikens Hus.