Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
19:00 - 21:15
Pris
0 Kr
Lokalitet
Danmark
Target
For voksne
Tickets
Billetsalg lukket
Film

Den nat vi faldt

20.03.18
En personlig og universel dokumentarfilm om sorg - om instruktørens stedfars pludselige død.

DEN NAT VI FALDT

En på én gang personlig og universel film om sorg, skabt af Cille Hannibal om den prisvindende Politiken-fotograf Per Folkvers pludselige død.

Cille mistede sin stedfar, og Mette mistede sin mand, da fotografen Per Folkver faldt ned af en trappe og mistede livet. ’Den nat vi faldt’ er en film om tiden efter ulykken. Om sorg og heling, og om magtesløshed og viljen til at bevæge sig videre.

For Cille var den første impuls nemlig at filme sin mor i tomrummet efter det tragiske fald. Og det er der kommet en dybt personlig, men også dybt vedkommende film ud af, om en usædvanligt stærk kvinde. Og om hvordan savnet lever videre i gamle kassettebånd, den tomme lejlighed, årstidernes skiftende dufte og – ikke mindst – de mange kasser med fotografier.

Efter filmen stiller vi om til et stort live talkshow, der vil byde på samtaler med bl.a. filmens instruktør Cille Hannibal, forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen, psykolog Ester Holte Kofod, der sammen med Svend Brinkmann er i gang med at undersøge sorgens kultur i Danmark, samt præst Kathrine Lilleør og psykolog hos Kræftens Bekæmpelse Jes Dige m.fl.

Gratis billetter inkl. kaffe

Den nat vi faldt er den anden af tre film, som Ballerup Bibliotekerne viser i samarbejde dokumentarfilmfestivalen DOX:DIREKTE.

Se også Dreaming Murakami mandag den 19. marts og Om at spise dyr onsdag den 21. marts. 

Efter filmene vises live-transmitterede samtaler med filmskabere, forfattere og eksperter, direkte fra Det Kongelige Bibliotek og Politikens Hus.