Om dette arrangement

Tid
16:00 - 18:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Place / Room
Sal 2
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Film og musik

Mit Fontane – nach Dänemark. Tysk teater på biblioteket

06.10.19
Das Event-Theater Brandenburg gæster Ballerup med en forestilling om den tyske forfatter Theodor Fontane.

Besøget sker i anledningen af 200-året for Fontanes fødsel og samarbejdet mellem Ballerup Kommune og Brandenburg an der Havel.

Theodor Fontane (1819-1898) var oprindeligt uddannet apoteker, men skiftede senere til journalistikken, hvor han arbejdede som udenrigskorrespondent i London og senere som krigskorrespondent, blandt andet under den dansk-tyske krig i 1864. Han efterlod en omfattende værkssamling af digte, ballader, romaner, essays, rejsebeskrivelser, teateranmeldelser og breve. I flere af Fontanes skriverier indgår der inspiration fra hans Danmarksbesøg.

I forestillingen ”Mit Fontane – nach Dänemark” spiller Karen Schneeweiss og Hank Teufer henholdsvis Emilie og Theodor Fontane og vil læse tekststykker op fra en perlerække af Fontanes værker. Gunter Dörhöfer er fortæller og introducerer scenerne og vil vise fotos taget på de oprindelige steder i Danmark, som Fontane har besøgt. Jeanette Goldmann har skabt kostumer og rekvisitter til forestillingen.

Ud over de tre skuespillere fra Brandenburg medvirker de ballerup'ske lurblæsere Bjarne Rasmussen og Michael Krautwald samt Mette Rosenberg på guitar for at skabe den særlige danske stemning i den tyske forestilling.

Forestillingen spiller på tysk uden oversættelse. Forestillingen er gratis ved tilmelding.

Søndag den 6. oktober kl. 16-18
Ballerup Bibliotek, Sal 2
Gratis billetter

Læs her om et af Theodors Fontanes hovedværker Effi Briest, som fås i ny, dansk oversættelse.

Tags