Om dette arrangement

Tid
16:00 - 18:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Sal 1
Target
For forældre
Børn og unge

SAMMEN OM SKÆRMEN

27.09.22
Vi inviterer til en nysgerrig snak om familiens digitale liv


De fleste familier kender diskussionen om digitale medier – hvad er det, vi i familien laver, når vi sidder med en tablet, smartphone eller computer? Og hvordan er man forælder til en storforbruger?
I september kan børn og forældre - med hjælp fra samtaleværktøjet Sammen om Skærmen - blive klogere på, hvad der sker på familiens digitale medier. 
Forskere og eksperter på området har mange gode og forskelligartede råd, men er alle enige om, at det vigtigste er dialog – at tale med sit barn om det digitale liv. 
Det kan dog være nemmere sagt end gjort at tage hul på snakken. Derfor vil I som børn og forældre blive udfordret til at vise hinanden de digitale verdener og platforme, I bruger.

Sammen om skærmen er udviklet af ENIGMA - Museum for post, tele og kommunikation og Centralbibliotekerne. Nu tilbyder vi arrangementet på Ballerup Bibliotek og i kulturhusene i Måløv og Skovlunde.

Eftermiddagen indledes med at oplæg, som undersøger, hvad der har forandret verden, siden børnenes forældre selv var børn. 
Vi kigger også nærmere på nogle af de teknologier og nye medier, vi gennem verdenshistorien har fundet plads til i vores familieliv. 
Børn og forældre vil med klistermærker, pen og papir kortlægge deres digitale liv og lærer undervejs nyt om hinandens interesser. 
Hvad er det bedste ved min computer? Er skærmtid altid ensom tid? Er der noget andet, jeg hellere vil bruge min tid på? Og har vi brug for at lave aftaler om de digitale mediers plads i vores familie? 
Alle familier med børn fra 8 år kan tilmelde sig her.

Med denne aktivitet støtter Ballerup Bibliotekerne op om FN’s verdensmål 4: Kvalitetsuddannelse: Vi skal sikre alle lige adgang til kvalitetsuddannelse og fremme alles muligheder for livslanglæring
 

Tirsdag den 27. september kl. 16.00-18.00
Ballerup Bibliotek (Sal 1)
Gratis billetter 
OBS! En billet gælder for et barn plus en voksen.